Al heel wat kilometers - Reisverslag uit Sukhothai, Thailand van Mascha en Paul - WaarBenJij.nu Al heel wat kilometers - Reisverslag uit Sukhothai, Thailand van Mascha en Paul - WaarBenJij.nu

Al heel wat kilometers

Door: masenpaul

Blijf op de hoogte en volg Mascha en Paul

04 Oktober 2010 | Thailand, Sukhothai

Daar zijn we weer!
We hebben in een week tijd al 2060 km rond getuft door het schitterende Thailand! En er is ook weer een grote lach op onze gezichten te lezen. We hadden op 2 oktober de juiste beslissing genomen om met gierende banden weg te rijden uit die vieze stink stad Ayutthaya. We zijn naar het Noord-Oosten van Thailand gereden om daar het nationaal park Khao Yai te bezoeken. We sliepen in de plaats Nakhon Ratchasima zo'n ander half uur daar vandaan in het hotel Dusit Princess Korat. We hebben ons daar prima vermaakt en hebben genoten van al het luxe.
Voordat we daar heen waren gereden, hebben we eerst een flinke omweg gemaakt naar Lopburi, waar we de Prang Sam Yot hebben bezocht. In het oosten van Lopburi staan de drie torens van de Prang Sam Yot. De torens zijn oorspronkelijk door de Khmer gebouwd als een hindoeïstisch heiligdom voor de goden Brahma, Vishnu en Shiva. Later werd het een boeddhistisch heiligdom, vol brahmaanse, Khmer- en boeddhistische elementen, ook vaak Lopburi-stijl genoemd. Onze interesse ging niet echt uit naar die toren maar naar de apen, want het wordt ook wel de apentempel genoemd. Om de tempel lopen honderden apen, ze hangen in de elektriciteitsmasten, ze lopen over de weg, rennen over daken van huizen, ze zijn echt overal waar je kijkt. Het is echt zo grappig om te zien. Eind november krijgen de makaken (apen) een feestmaal voorgeschoteld. Dit spektakel heet monkey buffet, omdat ze alle toeristen naar Lopburi halen. De omweg was zeker de moeite waard.

Ik en Paul zijn de afgelopen week lek geprikt door de muggen. Goed spul dat DEET.......NIET!!!! Ik telde gisteren 38 muggen bulten, waarvan 31 op mijn benen. Af en toe heb je dan van die jeuk aanvallen. Ik lijk wel een omgekeerde paddenstoel, wit met rode stippen. Paul zit ook lekker onder we worden er gek van. We hebben al heel wat middeltjes hier in Thailand gekocht, wonder spul hebben ze hier en Tijgerbalsem is ook perfect voor muggen bulten!

Op 3 oktober hebben we het Nationaal park Khao Yai bezocht, het oudste en het meest bezochte natuurreservaat van Thailand. Het ligt circa 200 km ten Noord-Oosten van Bangkok. Khao Yai is met 2168 km2 het op een na grootste park van Thailand; het bestrijkt vier provincies. Doordat het een regenachtige dag was besloten we er niet doorheen te gaan wandelen, maar alles per auto te doen. We hebben namelijk heel wat mensen en kinderen onder het bloed gezien, door de veel voorkomende bloedzuigers. Het park is overdekt met bomen, palmen en bamboe en hier en daar zijn stukken regenwoud te zien. In het park zijn apen, gibbons, herten, olifanten, katachtige beesten en ga zo maar door. Wij hebben herten, apen, en nog wat beesten gezien en heel veel olifanten vlaaien (helaas geen olifanten). Het is een ontzettend mooi park, we hebben er heel wat kilometers rond gereden, rond de 200 km.

Op 4 oktober stond ons een lange rit te wachten, wel 650 km lang om naar Sukhothai te komen. Ik was deze nacht een beetje beroerd. Waarschijnlijk wat verkeerds op, maar de ochtend stond ik weer met beide benen op de grond. We vertrokken om 9:15 uur en met wat tussenstops kwamen we om 16:30 uur aan. We zitten nu bijna in het noorden van Thailand, onze eindbestemming met de auto. Het was een lange rit, maar wel weer een belevenis. Alles kan in Thailand links en rechts inhalen, er wordt nergens een snelheidslimiet aangegeven, er steken mensen over op de snelweg, er rijden brommers, fietsers, noem maar op. Zit er een gat in de weg, dan repareren ze die toch, 3 pionnen er omheen, rood vlaggetje wordt omhoog gehouden en dat is het, er wordt niks van te voren aangegeven. De mensen zijn hier echt levens moe en de honden trouwens ook. Om de zoveel meter zijn er de zogenaamde U-turns waar je op de snelweg snel om kan keren. Het gevaar hiervan is dat je van stilstand naar 110 km per uur moet komen en dat de baan die je als eerste kruist, wat in Nederland de meest linkerbaan is, waar het hardst gereden wordt. Het verkeer in Thailand is eigenlijk een spel waar je gewoon aan mee moet doen anders verlies je. Ik heb hier af en toe wat probleempjes mee en dan zit ik te steigeren in die auto. Ik heb er namelijk geen controle over en zit er braaf naast, dat is af en toe wel even 7 kleuren poepen. Onze favoriete stops zijn altijd de Seven Eleven winkels, waar van alles te koop is, heel handig. We kopen daar altijd heerlijke broodjes en wat te drinken.

In Sukhothai hebben we de omgeving een beetje verkend en bij KFC een lekker kippetje op. Een keer wat anders dan rijst! Morgen gaan we het historisch centrum bezoeken en onze weg vervolgen naar Lampang. Daar gaan we een beetje bijkomen van alles en weer eens een baantje trekken in het zwembad.

Tot snel weer!!!!!

• 04 Oktober 2010 - 16:52

Wendy:

Mascha!!!
    Ik geniet iedere keer weer als ik je verhaal lees!
    Het klinkt allemaal zoooo mooi!
    Deet werkt inderdaad niet.. mooie aanrader hier bij de ggd maar erg jammer!
    Genietse verder nog he(L)

• 04 Oktober 2010 - 20:06

Yolanda:

Hoi mascha
    Erg leuk om op deze manier jullie reis te kunnen volgen. Wat maak je er toch elke keer een verhaal van meid! Alsof ik mee ben.
    Heel veel plezier verder

• 05 Oktober 2010 - 07:15

Beppe:

mooie verhalen en zo herkenbaar.
    jammer dat de deet het niet doet, bij mij werkte het wel, jullie hebben beter muggenbloed.
    kus beppe

• 05 Oktober 2010 - 14:30

Rob:

He Paul en Mas, leuk om dit allemaal zo te kunnen lezen en jullie zo op deze manier te kunnen volgen! Grappig om daarbij de foto's te zien...tot snel en we blijven jullie volgen! :-D HAVE FUN!! Greetzz Rob

• 05 Oktober 2010 - 14:31

Rob:

• 06 Oktober 2010 - 15:21

Marieke & Danny:

Hi Masch & Paul,

Wat leuk om jullie reis een beetje vanuit Holland te volgen.
    Wat maken jullie veel mee en het klinkt allemaal zo gaaf!!
    Krijg al kriebels om zelf z'n reis te maken ;)

Geniet ervan en heel veel plezier nog!

En doe voorzichtig he op die gevaarlijke wegen;)

Liefs Danny & Marieke

• 06 Oktober 2010 - 17:26

Wilna:

Ik denk dat Paul inderdaad wel zit te kicken met al die stuntmannen op de weg. Zou het zelf ook wat minder vinden geloof ik.
    Ik ben een beetje jaloers door al die leuke, interessante verhalen. Maar gun het jullie natuurlijk van harte. Heel veel plezier nog. En het zwembad lijkt me ook weer genieten. Later... en pas goed op elkaar.