Na heel veel regen komt zonneschijn.
Door: masenpaul
Blijf op de hoogte en volg Mascha en Paul
27 September 2010 | Thailand, Bangkok
Na wat Chang biertjes (6.5%) kwam Charlotte ons hotel binnen wandelen. We besloten om de sky train naar het centrum Siam te nemen om van daaruit verder te gaan naar Khao San road het backpackers walhalla per tuk tuk. Al sjezend door bangkok, waar de taxi;s, motoren en scooters om je oren vliegen kwamen we veilig aan op Khao San Road. Daar hebben we wat rond gelopen en uiteindelijk een restaurant opgezocht waar we heerlijk hebben gegeten voor 75 Bath (E1.80)per persoon. Opeens begon het me toch te regenen en te onweren, niet te geloven. Heel de straten stonden blank de winkels liepen vol met water en een knallen om bang van te worden. Het was wel een mooi gezicht, al die mensen zo door de straten op blote voeten en alles werd ingepakt met plastic. We hebben ons wel vermaakt. Mark een vriend van ons, die zit met zijn verblijf ook op Khao San Road, dus die kwam ook even een klein biertje doen. We hebben het alleen niet al te laat gemaakt, want we waren ontzettend moe. Op weg naar de taxi kwamen we een kraampje met allemaal insecten tegen die je op kan eten. Eric (een vriend van Mark waarmee hij rond reist) kocht een zakje met sprinkhanen en nog een insect en hij zette de eerste stap om er een op te peuzelen en vervolgens was Charlotte aan de beurt. Ja Ard ik heb er bewijs van, ze staat mooi op te foto! Jaaaa.... en ik heb er ook een geprobeerd en dat bleef niet bij een, want het proefde naar meer. Ik moet zeggen, ze zijn erg lekker en zeker de sprinkhanen, mjamie! Paul moest er niks van hebben, het is tegen zijn principes in, het blijven toch insecten zegt hij. Het was een prima eerste dag zo in Bangkok.
Na wat uurtjes slapen werden we om 5:45 h (thaise tijd) gewekt om te gaan fietsen door Bangkok. Het was wast vroeg, maar om 7:00 zaten we al op het fietsje met Ko van Kessel. We wisten niet dat zo vieze stink stad toch zo mooi kon zijn. We hebben door groene gebieden gefietst, smalle weggetjes, drukke straatjes, langs eet tentjes waar de lekkerste aroma's je te gemoed kwamen, over marktjes, tempels en ga zo maar door. Alle Thaise mensen waren aan het zwaaien en lachen. Ook hebben we een boottocht gemaakt door de smalle riviertjes, hup met alle fietsen in de boot. Dan zie je ook wel dat sommige mensen daar echte armoe kennen. In het water zwommen ook varanen, schildpadden en ontzettend grote meervallen, deze werden helemaal wild als je een stuk brood in het water gooide. Het was een tocht om niet te vergeten. Na de tour zijn we met een stelletje van de tour nog naar de Wat Pho geweest. Na eerst een paar keer belazerd te worden dat de tempel dicht was om je op die manier een tuk tuk in te lokken, is het ze niet gelukt.
De What Pho is de grootste tempel en oudste tempel van de stad waar ook de reusachtige rustende Boeddha te vinden is. Na deze tempel bezocht te hebben hadden we het een beetje gehad en hebben we een taxi naar het hotel genomen. Vannacht het laatste nachtje in Bangkok. Morgen gaan we de auto ophalen en dan begint onze autorit van 11 dagen naar het noorden van Thailand.
Tot de volgende keer maar weer!
27 September 2010 - 11:52
Esther :
Ik heb ook wel eens een insect gegeten en vond het smaken naar chips :-) Heel veel plezier lieve paul & mas...ik blijf jullie volgen! x -
27 September 2010 - 12:30
Ineke:
Tjeee, wat hebben jullie nu al veel beleefd, en wij maar gewoon werken, ha ha.
We hebben straks genoeg om over te praten in de leidsterkamer.Gezellig hoor!! Veel plezier. -
27 September 2010 - 15:47
Piet En Dineke:
Fijn dat je sprinkhanen lekker vindt, ik eet vanavond lekker speklapjes met kroten.Heb je in die smalle straatjes ook stoplichten, en-of verkeer van rechts? Leuk dat jullie Ma hebben gebeld vanmiddag, veel plezier.
Groetjes vanuit zwijndrecht -
27 September 2010 - 16:24
Wendy:
hey mas ik loop een beetje achter.. want had dit weekend ander dingen aan mijn hoofd :( ik vertel het je wel als je weer thuis bent..
Lekker zon sprinkhaan :P Ik heb er een keertje een op met chocolade saus hihihi.Moet je ook eens proberen :P
Heel veel plezier nog en ik ben benieuwd naar het volgende verslag!!
Dikke kus -
27 September 2010 - 16:37
Ilse:
zozo jij heb lef
dit had ik je niet na gedaan,insecten eten
klink allemaal nu al gaaf wat jullie ondernemen
ik hoor alles van ma en ik ben vrijdag in nl tijd om 11 uur bij pa en ma als je tijd heb om te skype
ik hoor jullie kus en dikke knuffel -
27 September 2010 - 16:38
Wendy:
OOOH MY GOD!!!!
Ik vind het ontzettend stoer om te lezen dat je gewoon sprinkhanen hebt gegeten! Echt super stoer!
Leuk om zo op de hoogte te blijven van jullie mooie avontuur!
27 September 2010 - 18:44
Irene:
zeker respect!!!! -
28 September 2010 - 12:19
Beppe:
eet smakelijk, ik heb mijn beurt voorbij laten gaan. nu ik dit lees van jullie in bangkok ga ik het jammer vinden dat ik het in april gemist heb, maar toen met die rode en gele Y shirtjes was het niet veilig. leuk deze verhalen.
je bent nu op weg naar het noorden, het is daar wat minder benauwd en warm als in bangkok.
lekker links rijden.
kus beppe